
آیا خوب نیست که بتوانید وب سایت خود را از نگاه گوگل مشاهده کنید؟
همه ما می دانیم که جزئیات خوب الگوریتم گوگل کاملاً مخفی است. در عین حال ، ما اطلاعات زیادی در مورد جنبه هایی که Google هنگام قضاوت در مورد یک وب سایت مهم می داند ، داریم.
علاوه بر این ، Google تعداد زیادی ابزار رایگان به ما پیشنهاد می کند که برای کمک به ما در بهبود وب سایت های ما طراحی شده اند – و یکی از این ابزارها Google Lighthouse است.
یکی از عوامل رتبه بندی که می دانیم در حال تبدیل شدن است تجربه صفحه بیشتر و مهمتر است، و Google Lighthouse می تواند ابزاری باشد که شما برای اطمینان از عملکرد وب سایت خود در این زمینه و موارد دیگر به آن نیاز دارید.
Google Lighthouse چیست؟
Google Lighthouse ابزاری رایگان است که بینش قدرتمندی را فراهم می کند برای کمک به بهبود وب سایت شما. با تهیه گزارش Lighthouse ، می توانید تجربه صفحه هر صفحه وب را ارزیابی کرده و به نکات ارزشمندی برای بهبود عملکرد آن دسترسی پیدا کنید.
گوگل اخیراً تأکید بر تجربه در صفحه ، از جمله افزودن مجموعه جدیدی از سیگنالهای Core Web Vital را افزایش داده است. سیگنال ها باعث می شوند که چگونه کاربر صفحه شما را تجربه کند و شما می توانید از طریق Lighthouse عملکرد وب سایت خود را در این زمینه مشاهده کنید.
از آنجا که Lighthouse یک برنامه Google است ، می تواند یک راه عالی برای دیدن وب سایت شما به شکلی باشد که Google ممکن است آن را ببیند ، زیرا دانستن هر گونه توصیه مستقیم از خود غول موتور جستجو صورت می گیرد.
یک نکته جالب در مورد فانوس دریایی این است که در عین سادگی استفاده از آن بینش عملی به شما می دهد. فقط با چند کلیک ، می توانید اطلاعات دقیق صفحه را کسب کنید ، و بینش قدرتمندی در مورد بهبود عملکرد ارائه دهید.

با بیش از 3.5 میلیارد جستجو در روز، گوگل محبوب ترین موتور جستجو است. بنابراین ، امکان دیدن نحوه مشاهده و اندازه گیری وب سایت شما بسیار مفید است.
Google Lighthouse چه معیارهایی را اندازه گیری می کند؟
هر گزارش Lighthouse دارای پنج دسته است: عملکرد ، قابلیت دسترسی ، بهترین روش ها ، سئو و برنامه وب پیشرفته. گوگل تأیید کرده است که جنبه هایی مانند سرعت بارگیری و فاکتور تجربه موبایل در الگوریتم آن، بنابراین این معیارها ممکن است به شما این توانایی را بدهند که ببینید عملکرد شما در این زمینه های مهم چگونه است.
Lighthouse با داشتن یک سیستم درجه بندی 1 تا 100 ، به شما امکان می دهد صفحات خود را بررسی کرده و زمینه های پیشرفت را پیدا کنید. همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است ، می توانید هر بخش را برای دریافت اطلاعات دقیق و یافتن مکانهایی که می توانید به سرعت صفحه خود را بهبود ببخشید ، گسترش دهید.
هنگامی که این تغییرات را اجرا کردید ، می توانید دوباره با Lighthouse تماس بگیرید تا ببینید آیا آنها امتیاز شما را بهبود بخشیده اند.

به عنوان مثال ، اگر “عملکرد” را گسترش دهید ، می توانید داده هایی را پیدا کنید که مستقیماً به حیوانات اصلی وب مرتبط هستند مانند زمان رنگ آمیزی تعاملی و محتوای اول.
این معیارها به شما ایده می دهند که صفحه شما با چه سرعتی بارگیری می شود و بارگیری آن با چه سرعتی احساس می شود. به عبارت دیگر ، این فقط به سرعت بارگیری کل صفحه مربوط نمی شود. این مدت زمانی است که طول می کشد تا کاربر بتواند به درستی با آن تعامل کند.
این اطلاعات بسیار مهم است زیرا قابل درک است سرعت بارگذاری تفاوت زیادی در نحوه تعامل افراد با وب سایت شما ایجاد می کند:
- 46٪ از مردم می گویند انتظار برای بارگیری صفحات ، بدترین قسمت از تجربه مرور تلفن همراه آنها است.
- متوسط بارگیری صفحه فرود تلفن همراه 15.3 ثانیه طول می کشد.
- به طور متوسط ، مردم 70 درصد بیشتر در صفحاتی که در عرض پنج ثانیه بارگیری می شوند ، می گذرانند.
- به ازای هر 100 میلی ثانیه بارگیری سایت شما ، نرخ تبدیل شما می تواند 7٪ کاهش یابد.
این معیارها بخش بزرگی از هستند تجربه ی کاربر، و Lighthouse از حیوانات اصلی وب استفاده می کند تا بتوانید از کیفیت و عملکرد صفحه وب خود درک کنید. هنگامی که این اطلاعات و حتی نکات مفید در مورد بهبود عملکرد را در اختیار دارید ، احتمالاً مقدار زیادی از مواردی را که برای ایجاد پیشرفتهای فنی در سایت خود نیاز دارید ، بدست آورده اید.
Google Lighthouse چگونه کار می کند؟
ممکن است فکر کنید با تایپ URL خود در نوار جستجو و دیدن اینکه آیا بارگیری خوبی انجام می شود یا خیر ، می توانید درک کنید که صفحات شما به چه سرعت بارگیری می شوند.
با این حال ، افراد مختلف به روش های بسیار مختلفی در اینترنت گشت و گذار می کنند ، و ممکن است نحوه جستجو در سایت شما در آن طرف جهان توسط شخصی متفاوت از روش شما باشد.
گوگل می داند بیشترین میزان ترافیک از طریق دستگاه های تلفن همراه حاصل می شود، و همچنین می داند که اکثر مردم به 4G یا 5G فوق العاده سریع دسترسی ندارید. برای شبیه سازی این ، Google با مراجعه به سایت شما از طریق اتصال 3G غیربهینه در دستگاه کند ، صفحه وب شما را آزمایش می کند.
چرا گوگل این کار را می کند؟
خوب ، تقریباً هر وب سایتی می تواند به سرعت در اتصال 5G بارگیری شود ، اما این برای اکثر افرادی که چنین دسترسی سریع ندارند هیچ فایده ای ندارد. گوگل می خواهد همه کاربران خود را به بهترین صفحه برای پاسخگویی به س searchالات جستجوی آنها بفرستد ، بنابراین هدف آن رتبه بندی وب سایت های دارای بهترین تجربه است.
اگر سایت شما با اتصال ضعیف 3G خوب کار کند ، با جدیدترین اتصال 5G کار می کند. بنابراین ، Google با آزمایش سایت شما با اتصال 3G ، اطلاعات بیشتری در مورد آن کسب می کند.
اگر گوگل درباره وب سایت شما اینگونه قضاوت می کند ، پس شما نیز باید وب سایت خود را قضاوت کنید – و به همین دلیل Google Lighthouse می تواند بسیار مفید باشد.
نقش Core Web Vital در Google Lighthouse
همانطور که اشاره کردم ، گوگل تأکید زیادی بر تجربه صفحه داشته و کاملاً منطقی است: نحوه تجربه کاربران صفحه وب شما بسیار مهم است. اعلامیه های اخیر Google در مورد هسته های اصلی وب گام بعدی این تکامل است و احتمالاً در سال 2021 به یک عامل رتبه بندی تبدیل خواهد شد.
ویتامین های هسته اصلی اولین اطلاعاتی هستند که در گزارش Lighthouse شما ظاهر می شوند. واضح است که این سیگنال ها برای گوگل مهم هستند. بنابراین ، آنها در قسمت عملکرد گزارش شما جایگاه برجسته ای دارند.
حیوانات وب اصلی دارای سه معیار اصلی هستند و گرچه ممکن است زبان کمی پیچیده باشد ، اما عناصری هستند که می توانید هنگام استفاده نهایی از آنها قدردانی کنید:
در حال بارگذاری – بزرگترین رنگ محتوای (LCP)
به عنوان یک کاربر ، لزوماً برای بارگیری سریع به کل صفحه نیاز ندارید. برای این کار فقط به مهمترین مطالب نیاز دارید. اگر وب سایتی در بارگیری معنادارترین محتوا (“بزرگترین رنگ محتوایی”) کند باشد ، کاربران را ناامید کرده و ممکن است باعث پرش آنها از صفحه شود.
بیشتر اوقات ، اطلاعات مهم و چشم نواز را بالاتر از حد قرار می دهیم – این محتوایی است که باید سریعتر بارگیری شود.
تعامل – تأخیر ورودی اول (FID)
«تأخیر ورودی اول» معیار مهمی است زیرا خطای تجربه کاربر را اندازه گیری می کند و همه کسانی که از اینترنت استفاده کرده اند را آزار می دهد.
می دانید وقتی روی دکمه ارسال روی یک فرم کلیک می کنید ، و به نظر نمی رسد اتفاقی بیفتد ، بنابراین در نهایت با پرخاشگری بارها و بارها روی آن کلیک می کنید؟
تأخیر ورودی اول زمان بین کاربر شروع عملی (مانند کلیک کردن روی “ارسال”) و وب سایتی را که روی آن اقدام می کند اندازه گیری می کند (ارسال آنها به صفحه بعدی). تاخیر ورودی اول طولانی مدت می تواند برای کاربران ناامید کننده باشد ، در نتیجه صفحه خود را ترک کنید و به دنبال اطلاعاتی در جای دیگر باشید.
پایداری بصری – تغییر آرایش تجمعی (CLS)
هنگام مرور در دستگاه همراه ، ممکن است اغلب متوجه خطای UX دیگری شوید: تغییر طرح تجمعی.
“تغییر طرح تجمعی” زمانی است که هنگام بارگذاری سایت ، محتوا روی صفحه حرکت می کند. این ممکن است در نگاه اول مسئله بزرگی به نظر نرسد ، اما مشکل وقتی پیش می آید که می خواهید روی چیزی کلیک کنید و ناگهان ، آن جابجا می شود. از نظر کاربر نهایی مضر است ، بنابراین توجه به آن معیار مهمی است.
تفاوت بین PageSpeed Insights و Google Insights
ممکن است فکر کنید ، “این همه عالی به نظر می رسد ، اما Lighthouse چه تفاوتی با PageSpeed Insights دارد؟”
اگر یک URL را وارد کنید بینش PageSpeed، بینش هایی را خواهید دید که شباهت زیادی به Google Lighthouse دارند. اما ، چند تفاوت مهم وجود دارد.

تفاوت اصلی این است که PageSpeed Insights فقط بر عملکرد صفحه تمرکز دارد. Google Lighthouse با تجزیه و تحلیل قابلیت دسترسی ، بهترین روش ها ، سئو و برنامه های وب پیشرفته ، تصویری کامل از تجربه صفحه شما را ارائه می دهد.
“بنابراین اگر Google Lighthouse تجزیه و تحلیل کامل تری از سایت من ارائه دهد ، PageSpeed Insights چه فایده ای دارد؟” من می شنوم که شما می پرسید
PageSpeed Insights برای قضاوت در مورد عملکرد وب سایت و همچنین تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی ، از داده های دنیای واقعی استفاده می کند. Lighthouse در گزارش خود فقط از تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی استفاده می کند ، بنابراین اگرچه نتایج بر اساس اسکن جامع سایت شما است ، اما لزوما تجربه دنیای واقعی کاربران شما نیستند.
“بنابراین آنچه شما می گویید PageSpeed Insights برای قضاوت در مورد عملکرد بهتر است؟”
اگر کاملاً به عملکرد نگاه می کنید ، PageSpeed Insights تمام اطلاعاتی را که لایت هاوس انجام می دهد – اما با امتیاز اضافی داده های جمع آوری شده از تعاملات با وب سایت شما ، ارائه می دهد. با این حال ، موفقیت وب سایت شما بر اساس کل سایت است و اینجاست که Google Lighthouse در آن حضور دارد.
اگر در نهایت تغییراتی که ایجاد می کنید باعث کاهش قابلیت دسترسی و سئو سایت شما شود ، هیچ نمره ای برای بهبود عملکرد شما از 55 به 60 ندارد. اگر فقط روی PageSpeed Insights متمرکز هستید ، این یک احتمال وجود دارد.
هنوز هم ، اگر مراقب Google Lighthouse هستید ، می توانید اطمینان حاصل کنید که تغییرات ایجاد شده روی وب سایت شما تأثیر مثبت می گذارد.
نحوه استفاده از Google Lighthouse
Google Lighthouse تجزیه و تحلیل نسبتاً فنی وب سایت شما را به شما ارائه می دهد ، اما برای راه اندازی آن نیازی به تیزهوشی در فن آوری ندارید. در واقع فقط با یک کلیک صفحه کلید و دو کلیک ماوس نیاز است.
به دو روش می توانید Lighthouse را اجرا کنید: از طریق ابزارهای توسعه دهنده و یک افزونه Chrome.
Google Lighthouse در Developer Tools
- صفحه وب مورد نظر خود را در Google Chrome باز کنید.
- بر روی F12 یا Ctrl + Shift + J برای ویندوز و Shift + Cmnd + I در Mac کلیک کنید تا پنل حسابرسی Developer Tools را باز کنید.
- از زبانه های بالا ، دو فلش را برای گسترش منو انتخاب کنید.
- از منوی کشویی بر روی “Lighthouse” کلیک کنید.
- می خواهید عملکرد تلفن همراه یا دسک تاپ را تجزیه و تحلیل کنید
- روی “ایجاد گزارش” کلیک کنید.


افزونه Chrome برای Google Lighthouse
- فانوس دریایی را جستجو کنید در فروشگاه وب Chrome.
- “افزودن به Chrome” را انتخاب کرده و “افزودن برنامه افزودنی” را کلیک کنید.
- روی نماد پازل نزدیک گوشه بالا سمت راست مرورگر خود کلیک کنید.
- نماد Lighthouse را انتخاب کنید.
- روی “ایجاد گزارش” کلیک کنید.
- برگه جدیدی با گزارش شما باز می شود.


همچنین لازم به یادآوری است که اگر از ابزارهای SEO اضافی مانند Ubersuggest استفاده می کنید ، به احتمال زیاد این اطلاعات را از Lighthouse برای شما جذب می کند.

وقتی یک URL را از طریق Ubersuggest اجرا می کنید ، داده های عملکرد را با همان اطلاعاتی که در گزارش های Lighthouse خود می بینید ، روی داشبورد خود پیدا می کنید.
این کمک می کند تا آن را به مکانی یک مرحله ای برای تمام نیازهای شما در سئو تبدیل کنید ، و ترکیبی از اطلاعات مربوط به عملکرد وب سایت شما با تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی و رقبا است.
نتیجه
لایت هاوس نگاهی محرمانه به نحوه قضاوت گوگل درباره صفحات وب شما دارد. این امر نه تنها برای داشتن رتبه خوب در موتورهای جستجو ضروری است ، بلکه به شما اطلاعات مهمی در مورد چگونگی تجربه کاربران وب سایت شما می دهد ، بدون توجه به نحوه قرارگیری آنها در آنجا.
تجربه صفحه در حال تبدیل شدن به فاکتور مهمتری برای گوگل است. لازم است برای صاحبان وب سایت به همان اندازه مهم شود.
Lighthouse بینش لازم برای ایجاد پیشرفتهای محسوس در تجربه کاربران از وب سایت شما را فراهم می کند – که می تواند تفاوت زیادی در موفقیت سایت شما در تبدیل اهداف شما ایجاد کند.
با استفاده از Lighthouse ، Google اطلاعات رایگان را برای کمک به بهبود وب سایت شما ارائه می دهد و تهیه گزارش تقریباً به هیچ وجه زمان نمی برد. بنابراین ، نهایت استفاده را ببرید!
آیا Lighthouse ابزار مورد علاقه شما در Google است؟ اگر نه ، کدام یک است؟